Šarmantní styl první republiky v Trutnově pro milovníky kulinářských zážitků
První republika se v začátku své existence potýkala s problémy, ale cílem svobodných občanů bylo mít styl a noblesu. V této poválečné době bylo ukázkou vysoké životní úrovně mít francouzského kuchaře, ale ne každý si to mohl dovolit. Inspirace francouzskou gastronomií se šířila do restaurací i domovů.
Nejvíce se vařilo z domácích sezónních surovin. Z masa byly oblíbené kachny, krůty, husy a vepřové, ale i šneci. Objevovaly se recepty se slanečky, sardelemi, chřestem, lanýži či artyčoky. Žádná hospodyňka nezapomínala připravit svým hostům skvostné zákusky nebo cukroví. Prvorepublikové krásno a elegance se tak přeneslo do české kuchyně. Zvýšily se také nároky na servis a stolování.
V dnešní době se oživuje nabídka restaurací a turistickými taháky do regionů jsou také kulinářské zážitky. Gastronomická tradice první republiky určitě potěší návštěvníky Grand Luxury Hotelu v Trutnově.
„V dnešním multikulturním světě jsme se rozhodli, že v GL Hotelu Trutnov posílíme úctu k našim kořenům a otevřeme srdce všem, kteří chápou význam a hodnotu První republiky. S radostí jsme tuto výzvu přijali a vytvořili pro vás pokrmy, které se objevovaly na stolech našich předků před sto lety, a to jak u bohatých měšťanů, tak u obyčejných obyvatel. Silná prvorepubliková jídla budete trávit s překvapivou lehkostí, připomenete si vitálnost a zdraví lidí, které nepokořila válka, ani čtyřicet let totalitního útlaku," říká Marcela Sedláčková, ředitelka Grand Luxury Hotelu.
Oživte si zlaté časy naší země v Grand Luxury Hotelu
V luxusní restauraci vás uvítají dobovými kulinářskými delikatesami. Všechny pokrmy jsou připravovány pouze z čerstvých prvotřídních surovin, bez použití glutamátů, chemických dochucovadel a polotovarů. Sestavovány jsou pod dohledem dietologa a vařeny s láskou dle originálních receptur z 20.-40.let 19.století. Stejně jako před lety zažijete extázi z dobrého jídla a pití.
Celé menu s prvorepublikovými specialitami najdete zde
Kontakty:
Grand Luxury Hotel ***
Krakonošovo náměstí 118
541 01 Trutnov
Tel.: 499 941 072, 733 206 868
E-mail: recepce@glhotel.cz
Komentáře
K článku bylo přidáno 5 komentářů.
Kateřinka 29.5.2014 18:47
Příjemná obsluha v krásném prostředí s kvalitní lahodnou kuchyní. Speciality velmi jednoduché, a přitom chuťově sympaticky plné a rozmanité. Chcete-li, aby o Vás a Váš žaludek někdo hezky a s láskou pečoval, pak je GL Hotel pravá volba.
Anonym 29.5.2014 13:35
Skvělé prostředí, ochotný a sdreční personál, skvělé jídlo, co více dodat? Snaď jenom ...jako milovník dobré kávy jsem hodně vybíravý a málokde si skutečně na kávě pochutnám, v Trutnově jsem určitě lepší kávu nepil.
Anonym 29.5.2014 13:28
V příjemném prostředí s pozornou obsluhou jsem ochutnala jídlo z prvorebublikového menu, smažené sekané řízečky z mletého masa, podávané s jarním bramboro-zeleninovým salátem. Chuť byla výborná, a mohu potvrdit i lehkou stravitelnost...K dobrému trávení přispěla určitě i chutná káva vypitá na útulné zahrádce před hotelem.
Stanislav Zita 24.5.2014 7:42
Super nápad, myslím na drůbež a není žádná myšlenka o zvěřině, které byla vždy hojnost na stolech naších předků, doladit šťávu.
Návštěvník 22.5.2014 21:52
Řekl bych že je to prostředi velmi zajimave. Přesto přehnaná peče servírky a číšníka, byla až nepřijemna až vlezla.. Jidlo i drinky mi chutnali, ceny přeci jen krapet víc než v okoli. Nebít tohoto rád bych doporučil, ale tohle mě otrávilo.
Do Zoo Brno se po 30 letech vrátili pelikáni
Ptáci dorazili na Mniší horu ze Zoo Hluboká, která řešila jejich umístění po prosincové sněhové kalamitě, kdy...
Tip na wellness v Maďarsku. Letošní sezóna v Termálních a zážitkových lázních a Kempu Lipót
Termální a zážitkové lázně a Kemp Lipót se začínají připravovat na letošní sezónu. Lázně a kemp budou otevřeny...
Nové veřejné přístaviště pro malá plavidla
V Brandýse nad Labem začala stavba dalšího veřejného přístaviště pro malá plavidla.
Putování za Zlatou růží
Přibližně 5 kilometrů východně od Buchlovic leží jeden z nejstarších a nejpamátnějších cisterciáckých klášterů...