Šarmantní styl první republiky v Trutnově pro milovníky kulinářských zážitků

První republika se v začátku své existence potýkala s problémy, ale cílem svobodných občanů bylo mít styl a noblesu. V této poválečné době bylo ukázkou vysoké životní úrovně mít francouzského kuchaře, ale ne každý si to mohl dovolit. Inspirace francouzskou gastronomií se šířila do restaurací i domovů.

Nejvíce se vařilo z domácích sezónních surovin. Z masa byly oblíbené kachny, krůty, husy a vepřové, ale i šneci. Objevovaly se recepty se slanečky, sardelemi, chřestem, lanýži či artyčoky. Žádná hospodyňka nezapomínala připravit svým hostům skvostné zákusky nebo cukroví. Prvorepublikové krásno a elegance se tak přeneslo do české kuchyně. Zvýšily se také nároky na servis a stolování.

V dnešní době se oživuje nabídka restaurací a turistickými taháky do regionů jsou také kulinářské zážitky. Gastronomická tradice první republiky určitě potěší návštěvníky Grand Luxury Hotelu v  Trutnově.

„V dnešním multikulturním světě jsme se rozhodli, že v GL Hotelu Trutnov posílíme úctu k našim kořenům a otevřeme srdce všem, kteří chápou význam a hodnotu První republiky. S radostí jsme tuto výzvu přijali a vytvořili pro vás pokrmy, které se objevovaly na stolech našich předků před sto lety, a to jak u bohatých měšťanů, tak u obyčejných obyvatel. Silná prvorepubliková jídla budete trávit s překvapivou lehkostí, připomenete si vitálnost a zdraví lidí, které nepokořila válka, ani čtyřicet let totalitního útlaku," říká Marcela Sedláčková, ředitelka Grand Luxury Hotelu.

Oživte si zlaté časy naší země v Grand Luxury Hotelu

V luxusní restauraci vás uvítají dobovými kulinářskými delikatesami. Všechny pokrmy jsou připravovány pouze z čerstvých prvotřídních surovin, bez použití glutamátů, chemických dochucovadel a polotovarů. Sestavovány jsou pod dohledem dietologa a vařeny s láskou dle originálních receptur z 20.-40.let 19.století. Stejně jako před lety zažijete extázi z dobrého jídla a pití.

Smažené vepřové medailonky Cova, podávané s jarními fazolovými lusky a bramborovými plackami, foto Grand Luxury Hotel

Přírodní kuřecí kapsa plněná ořechy, podávaná s brambory maštěnými máslem a sypanými pažitkou, foto Grand Luxury Hotel

Vepřový plátek z krkovičky Frikassé v delikátní omáčce z bílého vína a koření, podávaný s domácími kynutými knedlíky, foto Grand Luxury Hotel

Celé menu s prvorepublikovými specialitami najdete zde 

Kontakty:

Grand Luxury Hotel ***
Krakonošovo náměstí 118
541 01 Trutnov

Tel.: 499 941 072, 733 206 868
E-mail: recepce@glhotel.cz

www.glhotel.cz

Komentáře

K článku bylo přidáno 5 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Kateřinka 29.5.2014 18:47

Příjemná obsluha v krásném prostředí s kvalitní lahodnou kuchyní. Speciality velmi jednoduché, a přitom chuťově sympaticky plné a rozmanité. Chcete-li, aby o Vás a Váš žaludek někdo hezky a s láskou pečoval, pak je GL Hotel pravá volba.

Anonym 29.5.2014 13:35

Skvělé prostředí, ochotný a sdreční personál, skvělé jídlo, co více dodat? Snaď jenom ...jako milovník dobré kávy jsem hodně vybíravý a málokde si skutečně na kávě pochutnám, v Trutnově jsem určitě lepší kávu nepil.

Anonym 29.5.2014 13:28

V příjemném prostředí s pozornou obsluhou jsem ochutnala jídlo z prvorebublikového menu, smažené sekané řízečky z mletého masa, podávané s jarním bramboro-zeleninovým salátem. Chuť byla výborná, a mohu potvrdit i lehkou stravitelnost...K dobrému trávení přispěla určitě i chutná káva vypitá na útulné zahrádce před hotelem.

Stanislav Zita 24.5.2014 7:42

Super nápad, myslím na drůbež a není žádná myšlenka o zvěřině, které byla vždy hojnost na stolech naších předků, doladit šťávu.

Návštěvník 22.5.2014 21:52

Řekl bych že je to prostředi velmi zajimave. Přesto přehnaná peče servírky a číšníka, byla až nepřijemna až vlezla.. Jidlo i drinky mi chutnali, ceny přeci jen krapet víc než v okoli. Nebít tohoto rád bych doporučil, ale tohle mě otrávilo.

Do Zoo Brno se po 30 letech vrátili pelikáni

Do Zoo Brno se po 30 letech vrátili pelikáni /foto: Michaela Jerhotová

Ptáci dorazili na Mniší horu ze Zoo Hluboká, která řešila jejich umístění po prosincové sněhové kalamitě, kdy...

Tip na wellness v Maďarsku. Letošní sezóna v Termálních a zážitkových lázních a Kempu Lipót

Levná dovolená Maďarsko v kempu 2024. Termální lázně a zážitkové lázně Lipót

Termální a zážitkové lázně a Kemp Lipót se začínají připravovat na letošní sezónu. Lázně a kemp budou otevřeny...

Nové veřejné přístaviště pro malá plavidla

Foto: Přístaviště Brandýs nad Labem/MDČR

V Brandýse nad Labem začala stavba dalšího veřejného přístaviště pro malá plavidla.

Putování za Zlatou růží

Foto: Velehrad letecký snímek/NPÚ

Přibližně 5 kilometrů východně od Buchlovic leží jeden z nejstarších a nejpamátnějších cisterciáckých klášterů...

reklama
reklama
reklama reklama