Trendy v módní obuvi na jaro/léto 2014

Módní obuv značky Deichmann na jarní a letní sezónu roku 2014 je ovlivněna především ležérností. Odlehčené, málo výstřední a vzhledově jednoduché materiály nabízejí stylové pohodlí. Vedle mnoha dalších oblíbenců jsou tenisky i v tomto období módní stálicí. Někdy nápadné svou barevností či výstředními potisky a grafickými vzory, jindy jsou zářivě bílé a okouzlují svou sportovní elegancí.

Vedle trendové bílé hrají důležitou roli i jemné barvy, jako jsou krémová, slonovinová, béžová, tělová nebo barva šampaňského a různé odstíny šedé.

Zářivé barvy

Pevné místo na paletě barev má zlatá, stříbrná, bronzová a jejich metalické odstíny. Matně kovový vzhled je v kurzu hlavně u lehkých letních kozaček, lodiček, sandálů s podpatky a lehké letní obuvi. Nesmějí chybět zářivé aplikace – štrasové kamínky, nýty nebo zdobené přezky. Hravé pásky a ozdobné řetízky oživí jarní a letní modely. Dostatek plochy pro ozdoby a dekorace poskytují zejména letní kozačky – nezbytný model této sezóny.

Podpatky mnoha variant

Trend vysokých podpatků z minulého léta pomalu ustupuje a tendence výšek se snižuje. Vrací se nízké podpatky vysoké maximálně 5 centimetrů, známé z 50. let jako Kitten Heels. Klínové podpatky či sportovní podešve s efektem žraločích zubů se perfektně hodí k letním sandálům, lehké letní obuvi a balerínkám.

Svůj návrat slaví pohodlné široké podpatky ze 70. let, které sandálům a lodičkám poskytují více stability a zaručí sebevědomé vystupování. Novinkou jsou tzv. briketové platformy inspirované asijským stylem, které mají přední i zadní část stejné výšky. Jejich heslo zní: „Lehce a šik." Super lehkost je zaručena díky korku, kaučuku nebo potaženým pěnovým materiálům, které tvoří podpatek. I vysoké platformy mají pevný základ a perfektně se hodí k letním outfitům.

Poutavé pásky přes něžné kotníky

Množství variací pásků nenechá žádné přání nesplněné. Jsou zaplétané, různě barevné nebo zdobené nýty. Kotníky na jaře a v létě ozdobí kovové pásky, velké přezky, široké pruhy, třásně a jednoduché i složené pásky. Ať už u kotníkové nebo lehké letní obuvi a také u lodiček. Ani na balerínách nesmí chybět pásky.

Kabelky jsou nutnost

Mladistvost, pestrost a zároveň praktičnost jsou poznávacím znamením kabelek na tuto sezónu. Etno potisky, mix materiálů a kontrastní kombinace černé s bílou jsou hlavními motivy u elegantních kabelek přes rameno, velkoformátových nákupních kabelek i u drobných taštiček.

Nádech rockových či luxusních prvků dodají nýtové aplikace a flitry stejně jako zlaté detaily ve formě řetízků, zipů a kování. Povrchy jsou částečně perforované. Výběr zakončují velkoformátové kabelky pro volný čas z lehkých materiálů nebo lýka.

Ležérní mužské vzory

Důležitou roli hraje zejména ležérní vzhled. Tenisky a středně vysoké modely působí stylově a neformálně zároveň. Hýří barvami a díky kontrastním detailům na sebe poutají pozornost. Barevná paleta se pohybuje od mořské modři a světle šedé až k tmavě hnědé.

Mimořádně oblíbená je v této sezóně semišová obuv v jemných odstínech zelené, modré, červené a mátové. Ležérní lehká obuv námořnického stylu z měkké látky a plátěných materiálů nese zároveň prvek bílé podešve, který způsobuje žádoucí kontrastní efekt. U elegantní šněrovací obuvi v hnědé nebo černé barvě se objevuje zakončení do špičky.

Společenskou a business obuv oživují minimalistické barevné detaily. Vedle klasických vzorů se semišová šněrovací obuv sebevědomě prezentuje v tmavě červené a v odstínech modré. V létě zůstává v kurzu lehká letní obuv a pantofle s pásky.

TZ: DEICHMANN-OBUV s.r.o.

Trendy v módní obuvi na jaro/léto 2014, foto: DEICHMANN-OBUV s.r.o.

Trendy v módní obuvi na jaro/léto 2014, foto: DEICHMANN-OBUV s.r.o.

Trendy v módní obuvi na jaro/léto 2014, foto: DEICHMANN-OBUV s.r.o.

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Dny zbytečných nehod jsou tu!

autonehoda/ilustrační foto pixabay.com

Nepozornost stojí za každou pátou dopravní nehodou.

Chcete si koupit ojeté auto?

ojeté auto/pixabay

dTest: Ojeté vozy a zajeté nekalé praktiky autobazarů.

Zoo Liberec získala do chovu supy africké

Sup africký/foto: Marta Doležalová, Zoo Liberec

Sup africký je jedním z nejohroženějších supů světa. Aktuálně je Zoo Liberec jedinou zahradou v Česku, která...

reklama
reklama