Týden sportu bude probíhat od 23. do 30. září 2018

Již za necelé čtyři měsíce proběhne další ročník Evropského týdne sportu. Letošním cílem je veřejnosti ukázat, proč je důležité najít si čas na pravidelný pohyb.

Zapojit se může každý, kdo v období od 23. do 30. září 2018 pořádá sportovní akci pro širokou veřejnost nebo nábor do sportovního klubu. Dlouhodobou iniciativu Evropské komise doplní již podruhé také vyhlášení BeActive Awards. Nejnovější statistiky ukazují, že se od roku 2014 snížila pohybová aktivita napříč celou Evropskou unií. Celkem 60 procent dotázaných nesportuje nikdy nebo jen zřídka, v České republice je to dokonce 68 procent. Hlavním důvodem pro většinu z nich je nedostatek času a chybějící motivace k tomu zařadit pravidelný pohyb jako součást jejich životního stylu.

Evropský týden sportu má za cíl tento negativní trend napříč všemi evropskými národy změnit. Zapojit se do něj jako organizátor nebo účastník může každý nehledě na věk, místo či svou dosavadní sportovní aktivitu. Pokud pořádáte vy nebo někdo ve vašem okolí akci s možností aktivně sportovat v týdnu od 23. do 30. září 2018, zapojte ji jako součást letošního Evropského týdne sportu 2018.

„Sport a pohyb jsou základní součástí kvalitního života a je velká škoda, že spoustě lidí chybí chuť sportovat. Věřím, že jim společně můžeme ukázat, že nejde o výkony, ale o radost a dobrý pocit z pohybu," říká Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru. „I půlhodina pohybu denně se počítá, pojďme být aktivní!"

Po úspěšném prvním ročníku se i letos uskuteční vyhlášení BeActive Awards. Přihlásit se může každý, kdo motivuje svým projektem okolí k pravidelnému pohybu a chtěl by jím inspirovat celou Evropu. Projekty je možné přihlašovat ve 3 kategoriích – Education, Workplace a Local Hero.

 

6. 6. 2018TZ:  ČOV 2012 - Olympic.cz

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Má zahrádkář sázet běžné druhy meruněk?

Foto: Velkopavlovická/Fytos.cz

Nejsou hysterické komentáře o konci pěstování meruněk zbytečné?Mno zí klimatologové se v souvislosti s letošním...

Dotek krajky, výstava textilních obrazů

Dotek krajky, výstava textilních obrazů/Chodovská tvrz

Malá galerie Chodovské tvrze představuje krajková kolekce, které jsou dílem šesti amatérských textilních výtvarnic.

Zemřel Marcello Gandini ve věku 85 let

Marcello Gandini | Lamborghini

Jeden z nejslavnějších mistrů automobilového designu pracoval i ve svých 85 letech.

Cyklisté na horských kolech v lese

Foto: MENDELU

Řízený pohyb cyklistů na horských kolech v lese snižuje pravděpodobnost kolizí s ostatními návštěvníky, ukázala...

reklama
reklama