Zdravé grilování s létem neskončilo, můžeme pokračovat doma

Kdo by si v podzimních plískanicích nechtěl aspoň občas připomenout radovánky, které provázely prosluněné letní dny? Co třeba barbecue party s povznášejícími chutěmi na jazyku a neodolatelnou vůní.

Díky kontaktnímu grilu Gorenje KR1800KDP můžete namísto nostalgického vzpomínání nakoupit maso, zeleninu, dary moře, zkrátka cokoliv, nač máte právě chuť, a pustit se do grilování. Kdykoliv, jednoduše, rychle a hlavně zdravě!  Příprava pokrmů na elektrickém kontaktním grilu je velmi šetrná, zachovává výživovou hodnotu použitých surovin, nehrozí připalování masa v přílišném žáru, ani rizikové odkapávání přebytečného tuku do ohně.

Díky kontaktnímu grilu Gorenje KR1800KDP můžete namísto nostalgického vzpomínání nakoupit maso, zeleninu, dary moře, zkrátka cokoliv, nač máte právě chuť, a pustit se do grilování, foto Gorenje Česká republika

Pět teplotních stupňů je zárukou výtečné chuti grilovaných specialit – zkrátka jako z pravého roštu. Ať už se rozhodnete grilovat cokoliv, hotovo bude za pár minut. Například zelenina bude ugrilovaná za 8 až 10 minut, ryba za 15 až 20 minut, steak za 10 až 12 minut a křupavá kuřecí křidélka za 30 až 40 minut.

Užitečné rady před grilováním

Maso nechte při pokojové teplotě minimálně 30 minut rozležet. Kontaktní gril nejprve pořádně rozehřejte, přičemž teplotní stupeň zvolte podle druhu grilované potraviny. Kvalitní maso není třeba předem nakládat, pokud se přeci jen rozhodnete marinovat, sázkou na jistotu je osvědčená klasika – kombinace oleje, hořčice, česneku a papriky.

Během grilování do masa zbytečně nepíchejte vidličkou, jen opatrně obracejte kleštěmi, aby nevytekla šťáva. Ryby mají velmi jemné maso, takže nejlepší jsou grilované vcelku. Zeleninu můžete osvěžit namočením na 15 minut do studené vody, před grilováním pak zlehka potřete olivovým olejem.

Lákavé aroma jídlu dodá tymián, bazalka, oregano nebo rozmarýn.

TZ: Gorenje Česká republika

Komentáře

K článku bylo přidáno 1 komentář.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Jirka 12.8.2016 9:37

Ahoj, všiml jsem si, že zde je psáno moc hezky o grilování. Tak pokud admin dovolí, tak bych přidal pár řádek svých zkušeností ... S rodinou grilujeme spousty let a prošel jsem si grilováním na běžném drátěném roštu, litinovém děrovaném roštu, lávovém kameni a nakonec i na žulovém kameni. Bohužel ani s kameny jsem nebyl spokojený. Dlouhá akumulační doba a krátká životnost mě přiměla k tomu, abych hledal dál. Nakonec jsem našel litinový tál s vroubky české výroby. Máme malé děti co mají díky bohu rádi maso, tak vše píšu jen z vlastní zkušenosti. Mám dnes obdelníkový litinový tál s vroubky na ohniště a kruhový litinový tál do kotlíkového grilu. Bohužel s každým otevřením plechového poklopu uteklo teplo a maso se přestalo grilovat. S litinovým tálem, který je naakumulovaný při otevření poklopu teplota masa neklesne. Vesele tancuje na rozpáleném tálu dál :-) . Navíc tál má okraj vysoký cca 5 mm a nedovolí tuku a šťávě z masa odkapávat do grilu. Tedy tady můžeme absolutně mluvit o ZDRAVÉM GRILOVÁNÍ bez KARCINOGENŮ, které se propaguje.

Dny zbytečných nehod jsou tu!

autonehoda/ilustrační foto pixabay.com

Nepozornost stojí za každou pátou dopravní nehodou.

Chcete si koupit ojeté auto?

ojeté auto/pixabay

dTest: Ojeté vozy a zajeté nekalé praktiky autobazarů.

Zoo Liberec získala do chovu supy africké

Sup africký/foto: Marta Doležalová, Zoo Liberec

Sup africký je jedním z nejohroženějších supů světa. Aktuálně je Zoo Liberec jedinou zahradou v Česku, která...

reklama
reklama