Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň

Hledáte místo, kde se dá dobře najíst za dobrou cenu? Golemův restaurant v Praze Březiněvsi dokázal špičkově podchytit trendy, ale také citlivě sestavit atraktivní jídelní lístek. Naleznete bohatou nabídkou předkrmů teplých a studených, lákavé polévky, vynikající hlavní jídla, saláty i dezerty.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Ochutnejte studený předkrm Mozzarela Boconccine s míchaným salátkem z čerstvých lístků s cherry rajčátky, kapkou dýňového oleje a s praženými slunečnicovými semínky. Nebo dáte přednost teplému předkrmu? Gratinovaný Palet de chévre (kozí sýr) s javorovým sirupem na domácím rozpečeném chlebu s glazurovanými cibulkami, vinnou redukcí a listy čerstvého baby špenátu je neodolatelný pro milovníky kozího sýra.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

Z množství polévek láká jemný krém z pečené dýně hokkaidó s kapkou dýňového oleje a křupavým domácím chlebem. V Golemově restaurantu je bohatý výběr hlavních jídel i salátů. Grilovaný candát s červenou čočkou a černým sezamem s bramborovo-křenovou hrudkou zakápnutou taženým máslem je vynikající. U candáta každý vždy ocení, že je to ryba téměř bez kostí. Úprava včetně pikantní přílohy je v Golemově restaurantu bezkonkurenční.

Jako dezert nelze vynechat domácí čokoládový koláč, z 75% belgické čokolády s vanilkovým kopečkem v pistáciové krustě.

Jídelní lístek by jistě ocenila i Magdalena Dobromila Rettigová. Ona sama zdůvodnila napsání své Kuchařky vydavateli v dopise roku 1845: „...více lidu se shání po dobrém a chutném obědě než po nejkrásnější básni..."

Golemův restaurant na Praze 8 právem může nazývat svoji nabídku špičkovou gastronomií. Kultivované prostředí, ochotný personál a výběr jídel určitě uspokojí tu nejnáročnější klientelu, ale současně potěší milovníka dobrého jídla, který nepřišel hodnotit, ale dobře se najíst.

Chutný oběd je možná lepší než nejkrásnější báseň, foto Golemův restaurant

 

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Digitální well-being Čechů

Ilustrační foto: pixabay

Pětina dospělých je ve stresu z neustálého online připojení. 

AI: Well-being je komplexní, mnohorozměrný stav...

Výstava sukulentů a jiných exotických rostlin

Výstava sukulentů a jiných exotických rostlin/muni.cz

Pořádá: Botanická zahrada Brno, Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity.

Komplexní výstava děl Jiřího Trnky

Výstavu Jiří Trnka - příběh legendy můžete v Galerii Villa Pellé/ÚMČ Praha 6

Výstavu Jiří Trnka - příběh legendy můžete v Galerii Villa Pellé navštívit ještě do konce srpna.

Poválečné umění

Poválečné umění, Chodovská Tvrz Praha

Galerie Chodovská tvrz připravila výstavu “Poválečné umění“, kterou mapuje výtvarné dění v tehdejším Československu...

reklama
reklama