Fantazii a výbornou chuť musel mít nápoj od nejlepšího baristy

Hotelová společnost CPI Hotels uspořádala 2. ročník soutěže Piazza d'Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu skupiny.

Zástupce do soutěže vyslali například Imperial Hotel Ostrava, Buddha-Bar Hotel Prague, Mamaison Hotel Riverside Prague a 8 regionálních hotelů Clarion včetně vysočanského Clarion Conrgess Hotelu, kde soutěžní klání probíhalo. Odborná porota složená ze zástupců gastronomické sekce společnosti CPI Hotels a spolupořádající společnosti Douwe Egberts hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy dle originální receptury.

Zatímco první nápoj byl posuzován dle regulí České barmanské asociace a kromě chuti nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy espressa a napěnění mléka, v druhém úkolu měli soutěžící možnost uplatnit kreativní přístup a popustit uzdu své fantazii. Nejlépe si v ostré konkurenci s počtem 258 z celkových 300 bodů vedl Milan Žaloudík z Buddha-Bar Hotelu Prague se svým nápojem Jack's gold, který zaujal kombinací medu, mléka a whiskey.

TZ: CPI Hotels

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Saláty rostou bez půdy

Saláty rostou bez půdy/ Zoo Liberec

Začátek spolupráce Zoo Liberec a Technické univerzity v Liberci.

Mobilní STK poprvé v Česku

Mobilní STK poprvé v Česku/MDČR

Inspekce silniční dopravy představila technologickou novinku pro kontroly v provozu.

Každé třetí kontrolované vozidlo mělo problém

Každé třetí kontrolované vozidlo mělo problém/MDČR

To je bilance po prvním měsíci Inspekce silniční dopravy.

Čtyři kontrolní dny, osmnáct zásahů, dva skryté sklady

Foto: Celní správa České republiky

Hodnota zboží by přesáhla 57 milionů korun. 

reklama
reklama reklama