Dobré kuře z Klatov pro zdravé a snadné vaření

Díky kvalitnímu výrobku Drůbežářského závodu Klatovy skvěle nahradíte běžné mleté maso za jeho lehčí variantu - 100% mleté kuřecí maso. Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa vůbec.

Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Je vhodné pro široké kulinářské použití, např. jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek, ale i jako surovina do lehčí verze sekané. Výhodou je velmi rychlá a hlavně také čistá příprava kuřecího mletého masa.

Pro milovníky mletého masa

Kuřecí mleté maso z Drůbežářského závodu Klatovy jako jediný výrobek na trhu obsahuje 100% mletého kuřecího masa. Kuřecí maso je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Jedním z podstatných vitamínů, které maso obsahuje, je niacin, vitamín B3, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů, a podílí se na řízení hladiny krevního cukru.

„B3 je vitamín rozpustný ve vodě, v těle se neukládá a jeho syntéza je omezená, jeho příjem v potravě je tedy nutný," uvádí technolog Drůbežářského Závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

Maso obsahuje také vitamín B6, který společně s niacinem podporuje rychlejší funkci metabolismu. Niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Tak je tomu také i u selenu, který tělo chrání při stresu a zvyšuje účinnost imunitního systému a při jeho nedostatku ovlivňuje funkce kardiovaskulárního systému. Kuřecí mleté maso je také zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti.

Kvalitní kuřecí maso, snadná příprava

Nejen díky bohaté složce vitamínů můžete kuřecí maso připravit oproti masu vepřovému jako schůdnější variantu pro vaše malé ratolesti, které pro svůj správný vývoj potřebují co nejvíce živin. Každý rodič pro ně jistě ocení lehčí pokrmy. Nově tak nahraďte vepřové a hovězí mleté maso v receptech mletým kuřecím masem. Využijte tuto novinku k přípravě kuřecích masových kuliček či jemnějších karbanátků smíchané se zeleninou. Děti jistě ocení jejich křehkost a lepší stravitelnost.

Nadstandardní potravinářský výrobek na českém trhu

Díky čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje kuřecí mleté maso od Drůbežářského závodu Klatovy nadstandartní kvalitativní vlastnosti.

„Díky zachování celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování," dodal technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

Kuřecí mleté maso stehenní 500g získalo prestižní ocenění značky kvality KLASA a certifikát Vyrobeno podle české Cechovní normy. Logo symbolizuje nejen kvalitní a poctivé potraviny, ale je i zárukou lepší orientace na českém trhu. Kuřecí mleté maso je k dostání v řetězcích Kaufland, Lidl a Tesco.

5. 5. 2020; TZ: Drůbežářský závod Klatovy, a.s.

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Vědci zkoumají historii užívání léčivých rostlin

Ilustrační foto: Měsíček lékařský/Praha Press

V České republice má přírodní léčení dlouhou tradici.

Klíšťata v městských parcích jsou infikovaná víc než ta v přírodě

Foto: klíště/pixabay

V každém krajském městě sbírali vědci klíšťata v parcích a zjišťovali, nakolik jsou pro člověka nebezpečná.

Zdravé maso z Lesů ČR bude dostupnější

Foto: Lesy ČR

Středisko Klíny v Krušných horách zahájilo provoz.

Covid skončil, covidismus zůstal

Ilustrační foto: pixabay.com

Covid skončil, covidismus zůstal. Jak dlouho zůstanou hlavy národa v písku?

reklama reklama