Novinka na českém trhu kuřecí mleté maso

Drůbežářský závod Klatovy přišel s čerstvou a velmi vítanou novinkou, a to s mletým kuřecím masem. Je to jediný výrobek na trhu, který obsahuje 100% mletého kuřecího masa.

Díky kvalitnímu výrobku Drůbežářského závodu Klatovy skvěle nahradíte běžné mleté maso za jeho lehčí variantu - 100% mleté kuřecí maso. Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa vůbec. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Je vhodné pro široké kulinářské použití, např. jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek, ale i jako surovina do lehčí verze sekané. Výhodou je velmi rychlá a hlavně také čistá příprava kuřecího mletého masa.

Potěšíme milovníky mletého masa

Kuřecí mleté maso, bohaté na bílkoviny, podporuje nárůst svalové hmoty a její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné téměř pro všechny redukční diety. Dá se tak použít jako náhrada za běžně používané vepřové a hovězí mleté maso. Například při přípravě odlehčené verze letních burgerů, které budou zanedlouho aktuální během grilovací sezóny. Pro přípravu nízkotučnější alternativy stačí pouze zaměnit světlou bulku za tmavou, tj. celozrnnou či žitnou a dresink nahradit řeckým jogurtem s bylinkami nebo zakysanou smetanou, také s příměsí vámi zvolených bylinek.

„Kuřecí maso je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí jídelníčku. A není divu. Toto maso je totiž vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš velké množství tuku, a je lehce stravitelné. Právě tyto parametry splňuje naše kuřecí mleté maso, kde je jedinou surovinovou složkou čerstvá svalovina z kuřecích stehen," uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

Nadstandardní kvalitativní vlastnosti

Díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje kuřecí mleté maso od Drůbežářského závodu Klatovy nadstandartní kvalitativní vlastnosti.

„Díky zachování celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování," dodal technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka. Kuřecí mleté maso bude k dostání v řetězcích Kaufland, Lidl a Tesco.

24. 5. 2019 TZ.: Drůbežářský závod Klatovy

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Vědci zkoumají historii užívání léčivých rostlin

Ilustrační foto: Měsíček lékařský/Praha Press

V České republice má přírodní léčení dlouhou tradici.

Klíšťata v městských parcích jsou infikovaná víc než ta v přírodě

Foto: klíště/pixabay

V každém krajském městě sbírali vědci klíšťata v parcích a zjišťovali, nakolik jsou pro člověka nebezpečná.

Zdravé maso z Lesů ČR bude dostupnější

Foto: Lesy ČR

Středisko Klíny v Krušných horách zahájilo provoz.

Covid skončil, covidismus zůstal

Ilustrační foto: pixabay.com

Covid skončil, covidismus zůstal. Jak dlouho zůstanou hlavy národa v písku?

reklama reklama