Blíží se opět Karlovský gastrofestival
Karlovský gastrofestival je opět tady! Užijte si o prvním říjnovém víkendu svátek všech gurmánů a milovníků valašské kuchyně a regionálních produktů, který se za uplynulých sedm let existence zařadil mezi největší gastronomické akce v České republice.
Letošní 8. ročník se bude konat 1. a 2. října a opět nabídne ochutnávky valašských specialit na více jak deseti místech v karlovickém údolí Léskové, mezinárodní farmářský trh, soutěž o nejlepší frgál a nejlepší klobásu a další doprovodné programy.
Opět nebudou chybět ani populární galavečeře pro náročné gurmány v místních hotelech Lanterna a Horal, při nichž ve Velkých Karlovicích každoročně hostují kuchařské osobnosti s michelinskou hvězdou.
Letošní sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna připraví Maďar Ákos Sárközi, šéfkuchař budapešťské restaurace Borkonyha.
Součástí jsou i kuchařské show, soutěž o nejlepší klobásu, řemeslný jarmark, posezení s cimbálovými muzikami, zábava a atrakce pro děti, barmanské večery či jedinečná frgálová manufaktura, kde si mohou děti i dospělí pod vedením profesionálních pekařek sami vyzkoušet výrobu valašských frgálů a odvézt si je jako stylový suvenýr s sebou domů.
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Letiště Václava Havla Praha přináší cestujícím vyšší komfort

V Terminálu 2 bude nově povoleno více tekutin v příručním zavazadle.
Baťův kanál bude pro veřejnost zajímavější

Zahájili jsme zkušební provoz pro veřejnost na plavební komoře Rohatec – Sudoměřice na Baťově kanálu.
Rekordní sprint Pendolina na jih Čech

Pendolino začalo jezdit v běžném provozu rychleji než stošedesátkou.