Fantazii a výbornou chuť musel mít nápoj od nejlepšího baristy
Hotelová společnost CPI Hotels uspořádala 2. ročník soutěže Piazza d'Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu skupiny.
Zástupce do soutěže vyslali například Imperial Hotel Ostrava, Buddha-Bar Hotel Prague, Mamaison Hotel Riverside Prague a 8 regionálních hotelů Clarion včetně vysočanského Clarion Conrgess Hotelu, kde soutěžní klání probíhalo. Odborná porota složená ze zástupců gastronomické sekce společnosti CPI Hotels a spolupořádající společnosti Douwe Egberts hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy dle originální receptury.
Zatímco první nápoj byl posuzován dle regulí České barmanské asociace a kromě chuti nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy espressa a napěnění mléka, v druhém úkolu měli soutěžící možnost uplatnit kreativní přístup a popustit uzdu své fantazii. Nejlépe si v ostré konkurenci s počtem 258 z celkových 300 bodů vedl Milan Žaloudík z Buddha-Bar Hotelu Prague se svým nápojem Jack's gold, který zaujal kombinací medu, mléka a whiskey.
TZ: CPI Hotels
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Pěstování révy vinné v České republice v roce 2023
Ze statistických údajů Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) za rok 2023 vyplývá...
Nové podmínky pro hospodaření na erozně ohrožené půdě
Platnost nových pravidel pro hospodaření na erozně ohrožené půdě se odsouvá na příští rok. Ministerstvo dává...
Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy
S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinární správa...