Letenské prase: zabijačka, divadlo i workshopy

V sobotu 27. ledna od 10 do 17 hodin můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality. Připraveny jsou také divadlo a dílničky pro děti i kuchařské workshopy pro dospělé.

Zatímco v minulosti byly zabijačky neodmyslitelnou zimní tradicí v každém větším stavení, ve 21. století jich můžeme v Praze zažít jen pár do roka. Jednou z nich je ta v Národním zemědělském muzeu, která se letos koná už po jedenácté.

Zabijačka přinese především ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra Tomáše Hudery, začínající v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat také prodej a ochutnávka zabijačkových a dalších gastronomických specialit včetně piva, vína a destilátů. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce".

18.1.2018; TZ: Národní zemědělské muzeum

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Unikátní sport iaido bude poprvé u nás

Trénink iai kata ve dvojicích (kumiai) v Suio rjú/ KendoBR – Author Personal Archieve Suio Ryu Kumi Iai (Sensei Jorge Kishikawa and Wenzel Bohm/wikipedia.cz

Mistrovství Evropy v iaido poprvé v České republice ve sportovní hale SK Slavia Praha.

Omlazený Vítkov láká na promenádu i nové bistro

Omlazený Vítkov láká na promenádu i nové bistro/ÚMČ Praha 3

Park na Vítkově prošel revitalizací a teď se může pochlubit opravenou fontánou i kioskem s občerstvením. Vrch se...

Tramvaje se vrací do ulice U Výstaviště

Tramvaje se vrací do ulice U Výstaviště/ÚMČ Praha 7

Dopravní podnik hlavního města Prahy dokončil o deset dní dříve proti původnímu plánu rekonstrukci tramvajové...

Skleněné srdce Vltavy začalo bít

VLTAVA slavná & splavná/NPÚ

Veřejnosti se otvírá výstava VLTAVA slavná & splavná.

reklama
reklama
reklama reklama