Nová kolekce jízdních kol značky ŠKODA 2019

Nová kolekce jízdních kol značky ŠKODA 2019: Moderní design a rozšířená nabídka elektrokol.

Dvě nová horská elektrokola a dětská kola s novým barevným designem:

Široká paleta 16 modelů od dětského až po silniční kola
Barevné provedení silničního kola ROAD ELITE inspirováno zeleným dresem Tour de France
Historie automobilky ŠKODA AUTO začala v roce 1895 výrobou jízdních kol

Modelová ofenzíva značky ŠKODA pokračuje

Nyní i na dvou kolech. Na počátku cyklistické sezony rozšiřují dva nové modely horských elektrokol nabídku jízdních kol české automobilky. Elegantní design obou nových elektrokol vychází z krystalických elementů typických pro značku ŠKODA. Jako společný prvek mají nově všechna kola uveden nápis ŠKODA pouze v obrysech. Dětská kola se kromě toho představí v ještě pestřejším žluto-zeleném provedení. Nová kolekce značky ŠKODA nabízí rozsáhlou nabídku od dětských kol a prémiových horských kol až po silniční kola a elektrokola.

Modely EMTB FULL a EMTB jsou horská elektrokola

Jsou úplnou novinkou v sortimentu jízdních kol značky. Rozšiřují tak nabídku původních dvou modelů. EMTB FULL je celoodpružené horské elektrokolo, které společně s 2,6" širokými plášti zvyšují pohodlí a bezpečnost při jízdě v jakémkoliv terénu. Sesterský model EMTB je horské kolo typu hardtail s odpruženou přední vidlicí. Obě elektrokola požívají výkonný pohonný systém Shimano STEPS E7000 a pro horská kola speciálně vyvinutý akumulátor STEPS BT-E8010 o kapacitě 504 Wh. Jsou osazena komponenty Shimano a odpružena tlumiči RockShox, pneumatikami Schwalbe Smart Sam Performance rozměru 29 x 2,6 palce a přehazovačkou 1 x 11 stupňů.

ROAD ELITE: Silniční kolo z kvalitních komponentů

Karbonové závodní kolo ROAD ELITE se představuje v novém barevném designu, který je inspirovaný zeleným dresem Tour de France. Už od roku 2004 je značka ŠKODA oficiálním hlavním partnerem a dodavatelem oficiálních vozů prestižního závodu Tour de France a od roku 2015 také sponzorem Zeleného trikotu pro jezdce s nejvyšším počtem bodů. Model ROAD ELITE má závodní geometrii rámu v aerodynamickém provedení a je osazený kvalitními komponenty Shimano ULTEGRA R8000. Mezi ně patří kliky, přehazovačka, přesmykač, řadicí a brzdové páky. Kola jsou na bezdušových pláštích a jsou kompletně sestavené z komponentů renomované značky DT Swiss.

Rozšířená nabídka dětských kol

ŠKODA kromě toho rozšířila nabídku dětských kol. Vedle dvou menších modelů KID 16 a KID 20 je nyní nově v nabídce větší model KID 24. Se čtyřiadvacetipalcovými koly a jedenáctipalcovým rámem je vhodný pro děti ve věku 8 – 13 let s tělesnou výškou od 130 do 155 cm. KID 24 má odpruženou přední vidlici SR Suntour a osmistupňovou přehazovačku. Všechna dětská škola jsou pro tuto sezonu v novém designu – bílá barva rámu se žluto-zeleným motivem DNA krystalu a stříbrným nápisem ŠKODA.

Pro pohodlí: nové vylepšení v řemenovém pohonu

Model VOITURETTE v sobě snoubí retro-styl a historii značky ŠKODA s funkčností moderního jízdního kola. Elegantní vzhled tohoto kola zvýrazňuje černé lakování, které doplňují béžové pláště s hnědým sedlem a gripy. Novým vylepšením je náhrada klasického řetězu za pohon řemenový.

Speciální geometrie rámu pro dámská kola

Dámské horské kolo MTB LADY se od srovnatelného pánského kola liší pozměněnou geometrií rámu. Kromě této odlišné geometrie liší i barevností – DNA krystal a doplňky jsou v tyrkysové barvě.

MTB 29 FULL: úspěšné na všech cestách

V rámci nabídky jízdních kol je MTB 29 FULL bestsellerem značky ŠKODA. Plně odpružené horské kolo s karbonovým rámem, je nově osazeno moderním 12-rychlostním systémem pohonu SRAM Eagle s převodem 1 x 12. Přední vidlice i zadní tlumič jsou značky DT Swiss a mají zdvih 100 mm a jsou pohodlně uzamykatelné z řídítek. Horské kolo MTB 29 se dodává buď v plně odpružené verzi, nebo jako kolo typu s odpruženou přední vidlicí

ŠKODA a jízdní kolo – začátek úspěšné historie

Počátek historie ŠKODA AUTO je spjat s cyklistikou. Zakladatelé automobilky Václav Laurin a Václav Klement položili základní kámen této úspěšné historie v roce 1895 založením továrny na výrobu jízdních kol v Mladé Boleslavi, později se věnovali výrobě motocyklů a automobilů. Úzké spojení s cyklistikou pokračuje i v současnosti, kdy ŠKODA AUTO je již 15 let oficiálním hlavním partnerem a dodavatelem oficiálních vozů prestižního závodu Tour de France. Před měsícem společnost prodloužila v rámci ženevského autosalonu své partnerství s pořadatelem Tour de France-agenturou A.S.O. (Amaury Sport Organisation) do roku 2023. Spojení značky ŠKODA s cyklistikou je pilířem strategie sponzoringu a vedle Tour de France zahrnuje další významné závody, kterými jsou La Vuelta, Paris-Nice, Paris-Roubaix, La Flèche Wallonne a Liège-Bastogne-Liège.

Jízdní kola, originální příslušenství a další značkové doplňky jsou k dostání u prodejců značky ŠKODA nebo ve ŠKODA e-shopu.

18. 4. 2019, T.Z.: skoda-storyboard.com

 

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Má zahrádkář sázet běžné druhy meruněk?

Foto: Velkopavlovická/Fytos.cz

Nejsou hysterické komentáře o konci pěstování meruněk zbytečné?Mno zí klimatologové se v souvislosti s letošním...

Dotek krajky, výstava textilních obrazů

Dotek krajky, výstava textilních obrazů/Chodovská tvrz

Malá galerie Chodovské tvrze představuje krajková kolekce, které jsou dílem šesti amatérských textilních výtvarnic.

Zemřel Marcello Gandini ve věku 85 let

Marcello Gandini | Lamborghini

Jeden z nejslavnějších mistrů automobilového designu pracoval i ve svých 85 letech.

Cyklisté na horských kolech v lese

Foto: MENDELU

Řízený pohyb cyklistů na horských kolech v lese snižuje pravděpodobnost kolizí s ostatními návštěvníky, ukázala...

reklama
reklama