Nové WRX STI 2015 – v prodeji od června 2014

Trojice písmen „WRX" mají pro Subaru zcela speciální význam – a to samozřejmě platí i pro příznivce vozů Subaru, kteří si dokáží vychutnat každou chvíli strávenou za volantem. Není ani třeba připomínat, že tato písmena jsou synonymem sportovního ducha vozů Subaru.

Pod kapotou se skrývají bezprostřední výkon a dynamická síla jako nikdy předtím. Turbomotor SUBARU-BOXER o zdvihovém objemu 2,5 litrů nabízí výkon 221 kW (300 koňských sil) a točivý moment vrcholící při 407 Nm umožňuje ve spojení s jedinečným trvalým pohonem všech kol „Symetrický pohon AWD" elektrizující zrychlení z 0 na 100 km/h během pouhých 5,2 sekund.

Nové WRX STI 2015 – v prodeji od června 2014, foto SUBARU ČR

Zcela nové WRX STI jakožto nejostřejší zástupce v modelové řadě Subaru ztělesňuje každým coulem svoji produktovou koncepci: „Absolutní výkon plně pod kontrolou". Ta byla zformována během vývoje nového Subaru WRX STI. Záměrem uvedené koncepce je dosáhnout ještě vyšší úrovně „absolutní rychlosti" a „ryzího potěšení za volantem" sportovního sedanu, což je cíl, který byl uplatňován u všech dosavadních generací WRX STI.

Nové WRX STI 2015 – v prodeji od června 2014, foto SUBARU ČR

Konstruktéři Subaru během vývoje vypiplali jízdní chování nového WRX STI k dokonalosti, např. i během testů za nejrůznějších jízdních podmínek v několika zemích. Podobně jako v předchozích generacích WRX STI byly do testování zařazeny i vysokorychlostní jízdní zkoušky na německém okruhu Nürburgring, známém pro jeho mimořádně náročné jízdní podmínky.

Nové WRX STI 2015 – v prodeji od června 2014, foto SUBARU ČR

TZ: SUBARU ČR

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Dny zbytečných nehod jsou tu!

autonehoda/ilustrační foto pixabay.com

Nepozornost stojí za každou pátou dopravní nehodou.

Chcete si koupit ojeté auto?

ojeté auto/pixabay

dTest: Ojeté vozy a zajeté nekalé praktiky autobazarů.

Zoo Liberec získala do chovu supy africké

Sup africký/foto: Marta Doležalová, Zoo Liberec

Sup africký je jedním z nejohroženějších supů světa. Aktuálně je Zoo Liberec jedinou zahradou v Česku, která...

reklama
reklama