Rakouský michelinský šéfkuchař Toni Mörwald bude hostem na valašském gastronomickém festivalu
Již podeváté budou valašské Velké Karlovice začátkem října hostit populární Karlovský gastrofestival.
Nenechejte si o víkendu 7. a 8. října 2017 ujít tuto nejnavštěvovanější gastronomickou událost jedinečnou atmosférou uprostřed krásné přírody Beskyd, navíc se speciálním hostem – rakouským michelinským šéfkuchařem Tonim Mörwaldem.
„Pro návštěvníky opět chystáme ochutnávky nejrůznějších specialit v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých v našem 3,5 km dlouhém údolí Léskové. Mezi jednotlivými gastro zastávkami se mohou projít po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem, což akci dodává jedinečnou atmosféru. Na jedné ze zastávek bude opět oblíbený farmářský trh se spoustou zajímavých produktů, chystáme i soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery a chybět nebude ani zábava pro děti nebo populární frgálová manufaktura, v níž si kdokoli může zkusit vyrobit vlastní valašský frgál," uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem gastrofestivalu.
Vstup je tradičně zdarma, což gastrofestivalu společně s pestrým rodinným programem a přírodní atmosférou dodává na oblibě. Jen loni festival během dvou dnů navštívilo 41 tisíc lidí nejen z České republiky, ale i blízkého Slovenska a dalších zemí.
Michelinská galavečeře a oběd s Toni Mörwaldem
Každý rok program nabízí také speciální doprovodnou akci pro náročné gurmány – sobotní Michelinskou galavečeři a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna. K jejich přípravě pořadatelé pokaždé pozvou uznávanou kuchařskou osobnost oceněnou michelinskou hvězdou. V minulých ročnících už se v Lanterně vystřídalo sedm šéfkuchařů z ČR, Maďarska, Itálie a Německa. Více o menu Michelinské galavečeře i Michelinského oběda zde.
„Letos k nám přijede vyhlášený rakouský šéfkuchař Toni Mörwald, jenž vede michelinskou restauraci Le Ciel a v minulosti získal toto prestižní hvězdičku také v dalších rakouských podnicích. Už se těšíme na jeho noblesní rakouskou gastronomii s francouzským nádechem, snoubenou s pečlivě vybranými rakouskými víny," dodal Tomáš Blabla.
Toni Mörwald je jeden z nejznámějších a nejuznávanějších rakouských šéfkuchařů. Působil v nejlepších restauracích v zemi, je držitelem řady mezinárodních ocenění, provozuje několik restaurací, vede kuchařskou školu Toni M., která je rakouskou jedničkou, a vydal tři desítky kuchařských knih. „Jeho" michelinská restaurace Le Ciel se nachází v sedmém podlaží vyhlášeného Grand Hotelu Wien, který byl v roce 1870 vůbec prvním grand hotelem ve Vídni. Díky hvězdné kuchyni, která kombinuje prvky klasické francouzské i mezinárodní kuchyně s rakouskými akcenty, noblesní atmosféře a jedinečnému výhledu na město patří k nejvyhledávanějším místům mezi milovníky zážitkové gastronomie. Toni Mörwald řídí restauraci Le Ciel od roku 2015. V roce 2016 získala první michelinskou hvězdu a letos ji obhájila.
30.8.20107; TZ: Resort Valachy
Komentáře
K článku bylo přidáno 0 komentářů.
Tento článek neobsahuje žádné komentáře.
Soví voliéry Borová Lada budou otevřeny v květnu
Šumavský národní park otevře Soví voliéry v Borových Ladách na Prachaticku později než obvykle.
Do Zoo Brno se po 30 letech vrátili pelikáni
Ptáci dorazili na Mniší horu ze Zoo Hluboká, která řešila jejich umístění po prosincové sněhové kalamitě, kdy...
Tip na wellness v Maďarsku. Letošní sezóna v Termálních a zážitkových lázních a Kempu Lipót
Termální a zážitkové lázně a Kemp Lipót se začínají připravovat na letošní sezónu. Lázně a kemp budou otevřeny...