Švédové zvolili Prahu Víkendovou destinací roku 2022

Česká republika se představila na největším skandinávském B2B veletrhu Travel News Market, který se konal na svátek sv. Martina ve Stockholmu.

Součástí veletrhu, na kterém se prezentovalo 120 vystavovatelů a navštívilo jej téměř devět stovek profesionálů z oboru cestovního ruchu nejen z celé Skandinávie, bylo také vyhlášení vítězů projektu Destinace 2022. Švédští cestovatelé v ní pasovali Prahu na Víkendovou destinaci roku 2022.

Projekt s názvem Destinace 2022 je spoluprací největších švédský B2B médií Travel News a společnosti Nordic Bench, která již několikátým rokem pravidelně mapuje trendy, cestovatelskou náladu a chování Švédů v oblasti cestování. V rámci letošního on-line průzkumu oslovila společnost přes 1500 Švédů, kteří během podzimu také vybírali top destinaci ve třech kategoriích: víkendová, dovolená u moře (vítězem Turecko) a vysněná dovolená (vítězem Thajsko).

„Z výsledků průzkumu je u Švédů patrné pozitivní naladění a velká chuť cestovat. Tuto skutečnost potvrzují rovněž cestovní kanceláře, které zaznamenávají vzrůstající počet rezervací na jaro 2022,“ uvádí Lucie Vallin, ředitelka zahraničního zastoupení CzechTourism ve Stockholmu.

Praha patří k bezpečným místům k cestování

„Praha patří již dlouhodobě k nejoblíbenějším víkendovým destinacím. Švédové ji vnímají jako levnou a bezpečnou destinaci. I v letošním roce jsme proto na místním trhu připravili několik kampaní, jejichž cílem bylo připomenout švédské veřejnosti Prahu jako atraktivní destinaci,“, vysvětluje Lucie Vallin, která společně s Anitou Grmelovou, velvyslankyní České republiky ve Švédsku, ocenění Víkendová destinace roku 2022 ba veletrhu Travel News Market převzala. „Věřím, že pokud nebude v Česku úplný lockdown anebo jiná výraznější omezení, tak to cestování Švédů do Česka zřejmě zásadně neovlivní. Plně očkováno je ve Švédsku již téměř 82 % obyvatel,“ doplňuje Lucie Vallin.

V roce 2019 navštívilo Českou republiku 152 644 Švédů, z čehož téměř 80 % navštívilo právě hlavní město Prahu. V loňském roce se snížil počet turistů ze Švédska ve srovnání s rokem 2019 o 80%, výrazně se však navýšil regionální rozptyl. 

19. 11. 2021; TZ: CzechTourism

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Pražské povstání 1945

Foto: Na všech důležitých místech v Praze vyrostly barikády/Národní muzeum

Pietní místa spojená s Pražským povstáním v květnu roku 1945 připomíná interaktivní mapa.

Pivobraní v Praze

Foto: pivobraní/ÚMČ Praha 3

Žižkovská Parukářka se opět stane místem, kde si můžete vychutnat lahodný mok. O víkendu 31. května a 1. června...

Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Foto: Generální ředitelství cel

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti, který v zavazadle...

V pátek 3. května se opět roztočí Letenský kolotoč

Letenský kolotoč/NTM

Národní technické muzeum v pátek 3. května roztočí na další sezónu opravený Letenský kolotoč.

reklama
reklama
reklama