Velká letní soutěž Na kole Prahou 2019

Magistrát hlavního města Prahy pořádá druhým rokem letní cyklistickou soutěž Na kole Prahou 2019. Soutěž odstartovala včera a potrvá až do 15. září.

Principem soutěže je využívat aplikaci Na kole Prahou pří jízdě na kole. Soutěžící, kteří splní podmínky alespoň jedné ze čtyř výzev a budou vylosováni, získají zajímavé ceny.

Aplikace Na kole Prahou je oficiální cyklonavigace Magistrátu hlavního města Prahy od roku 2016. Uživatelům pomáhá vyhledat vhodnou trasu jízdy včetně kombinace s MHD, poradí, jak po městě jezdit bezpečně na kole a upozorní uživatele na problematická místa na cestě. Chytrá cyklonavigace je nejen ke stažení zdarma pro operační systémy Android a iOS, ale je k dispozici i na webových stránkách www.nakoleprahou.cz

„Aktivní dopravu je třeba podporovat, jak nejvíce to jde. Proto jsem rád, že vedle investicí do cykloinfrastruktury můžeme cyklistice pomoct i soutěží, která lidi motivuje k výrazně zdravějšímu  životními stylu. Zároveň má soutěž potenciál ulehčit dopravě v Praze, pokud se najde alespoň pár lidí, kteří po dobu trvání soutěže vymění volanty za řídítka kol například při cestě do práce," říká Adam Scheinherr, náměstek primátora pro dopravu.

V létě aplikace Na kole Prahou nabídne čtyři soutěžní výzvy - Pražský výletník, Pražský jezdec, Pražský objevitel a Pražský vrchař. Jednotlivé výzvy mají vlastní pravidla a vlastní výhry.

16. 7. 2019, TZ: MHMP

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Pražské povstání 1945

Foto: Na všech důležitých místech v Praze vyrostly barikády/Národní muzeum

Pietní místa spojená s Pražským povstáním v květnu roku 1945 připomíná interaktivní mapa.

Pivobraní v Praze

Foto: pivobraní/ÚMČ Praha 3

Žižkovská Parukářka se opět stane místem, kde si můžete vychutnat lahodný mok. O víkendu 31. května a 1. června...

Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Foto: Generální ředitelství cel

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti, který v zavazadle...

V pátek 3. května se opět roztočí Letenský kolotoč

Letenský kolotoč/NTM

Národní technické muzeum v pátek 3. května roztočí na další sezónu opravený Letenský kolotoč.

reklama
reklama
reklama