Novinka na českém trhu kuřecí mleté maso

Drůbežářský závod Klatovy přišel s čerstvou a velmi vítanou novinkou, a to s mletým kuřecím masem. Je to jediný výrobek na trhu, který obsahuje 100% mletého kuřecího masa.

Díky kvalitnímu výrobku Drůbežářského závodu Klatovy skvěle nahradíte běžné mleté maso za jeho lehčí variantu - 100% mleté kuřecí maso. Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa vůbec. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů. Je vhodné pro široké kulinářské použití, např. jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek, ale i jako surovina do lehčí verze sekané. Výhodou je velmi rychlá a hlavně také čistá příprava kuřecího mletého masa.

Potěšíme milovníky mletého masa

Kuřecí mleté maso, bohaté na bílkoviny, podporuje nárůst svalové hmoty a její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné téměř pro všechny redukční diety. Dá se tak použít jako náhrada za běžně používané vepřové a hovězí mleté maso. Například při přípravě odlehčené verze letních burgerů, které budou zanedlouho aktuální během grilovací sezóny. Pro přípravu nízkotučnější alternativy stačí pouze zaměnit světlou bulku za tmavou, tj. celozrnnou či žitnou a dresink nahradit řeckým jogurtem s bylinkami nebo zakysanou smetanou, také s příměsí vámi zvolených bylinek.

„Kuřecí maso je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí jídelníčku. A není divu. Toto maso je totiž vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš velké množství tuku, a je lehce stravitelné. Právě tyto parametry splňuje naše kuřecí mleté maso, kde je jedinou surovinovou složkou čerstvá svalovina z kuřecích stehen," uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.

Nadstandardní kvalitativní vlastnosti

Díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje kuřecí mleté maso od Drůbežářského závodu Klatovy nadstandartní kvalitativní vlastnosti.

„Díky zachování celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování," dodal technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka. Kuřecí mleté maso bude k dostání v řetězcích Kaufland, Lidl a Tesco.

24. 5. 2019 TZ.: Drůbežářský závod Klatovy

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Mazané borelie

Foto:  Vizualizace prostupu borelie stěnou cévy. Hnědě a zeleně jsou znázorněny dvě sousedící endoteliální buňky tvořící stěnu cév. Borelie (žlutě) se je nesnaží provrtat, ale spíš se do ní zanořuje. Hledá „skulinku“ ve spoji buněk v místě, kde k sobě úplně nedoléhají.

Vědci detailně popsali první okamžiky infekce lymské boreliózy.

Motýl, symbol naděje pro onkologické pacienty

Založení firmy Taveren Therapeutics. Zleva: RNDr. Jiří Moos, ředitel i&i Prague; Miroslav Tvrzník, ředitel divize M&A a obnovitelných zdrojů společnosti bpd partners; Dr. Zuzana Kečkéšová, ÚOCHB; prof. Jan Konvalinka, ředitel ÚOCHB; MUDr. Milan Prášil, ředitel IOCB Tech (Foto: Tomáš Belloň/ÚOCHB)

Motýl je značkou nové biotechnologické firmy Taveren Therapeutics, která vznikla při Ústavu organické chemie a biochemie...

Mražené ovoce s pesticidy

Ilustrační foto: sweetlouise/pixabay

dTest: Mražené jahody tíží pesticidy. Tři značky propadly.

Časný záchyt výdutě břišní aorty zachraňuje životy

iIustrační foto/Sasint, pixabay

Lékaři za první půlrok fungování screeningu v Česku odhalili 100 výdutí břišní aorty. 10 z nich bylo před prasknutím.

reklama reklama