PRAGUE FOOD FESTIVAL 2014 nabídne TOP pražské restaurace i hvězdy z regionů

Třídenní svátek jídla s dlouholetou tradicí se uskuteční ve dnech 23. - 25. května v Královské zahradě Pražského hradu na místě původních středověkých vinic.

VIII. ročník festivalu nabídne skvělé pokrmy, nejlepší šéfkuchaře, představí špičkové podniky, producenty alkoholických i nealkoholických nápojů a delikates.

Letošní motto: „Nejezte, nepijte ani nežijte blbě!"

PFF 2014 se účastní pražské a poprvé i regionální TOP restaurace z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant 2014.

Z ochutnávek vybíráme:Malá ochutnávka: Guláš ze sumce z odlovu rybníka Svět, maso z grilu z přeštického vepře, La Pissaladiére – typický slaný francouzský koláč, syrové veganské sushi s čerstvým wasabi, šlehaná jehněčí paštika se šípkovým želé, líčka, bůček, křupavé jelítko, francouzská makronka ze zeleného pepře či pěna z kardamonu a zmrzlina ze sečuánských květů.

V atmosféře Královské zahrady zažijete unikátní „Badoit Fine Dining". U společného dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných Michelinem či anketou Grand Restaurant. Budou se podávat 3 chody, amuse-bouche, vše snoubeno s luxusními alko i nealkoholickými nápoji a profesionální obsluhou.

Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba, vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík, Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík, Grand Restaurant 2005 Michal Göth, michelinští chefové Oldřich Sahajdák, Roman Paulus a charismatický italský šéfkuchař Moreno Cedroni, držitel dvou michelinských hvězd, který bude mít zároveň po celé 3 dny festivalu cooking show.

Pro malé festivalové návštěvníky jsou připraveny hry, kvízy a drobné výhry. Přímo na místě mohou sepsat svůj příběh o dobrém skutku, který vykonali. A budou tak zařazeni do projektu, který již desátým rokem oceňuje mladé hrdiny.

Grand Lehárna Orangina

Poprvé na festivalu příjemná chill out zóna s výhledem na chrám Sv. Víta v těsné blízkosti unikátní Oranžerie navržené světoznámou architektkou Evou Jiřičnou. V pohodlných lehátkách se hosté festivalu zrelaxují před dalšími kulinářskými zážitky.

TZ: PFF

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

Mládě pandy červené je samec

Vzácný přírůstek, mládě pandy červené, foto: Lenka Pastorčáková, Zoo Praha

Malá panda, narozená v Zoo Praha druhého července samici Wilmě a samci Patovi, bude nosit „klučičí" jméno. Jaké,...

Pražští celníci zajistili padělky hraček na tržnici Sapa

Pražští celníci zajistili padělky hraček na tržnici Sapa, foto: Celní úřad pro hl. m.Prahu

Kontrolní akce pražských celníků na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši byla ve čtvrtek 18. října 2018 opět velmi...

DPP zvítězil v mezinárodní soutěži Global Light Rail Awards 2018

DPP zvítězil v mezinárodní soutěži Global Light Rail Awards 2018, foto: Praha Press

Dopravní podnik hl. m. Prahy uspěl ve finále 12. ročníku soutěže Global Light Rail Awards 2018, což je Světové...

Lávka na železničním mostě opět spojuje Výtoň a Smíchov

Lávka na železničním mostě opět spojuje Výtoň a Smíchov, foto: TSK Praha

Z Výtoně přímo na Smíchov už se ode dneška opět dostanou pěší i cyklisté. Po devítiměsíční pauze se totiž...

reklama reklama reklama
  • 100% Wellness a relaxace v Krušných horách. Víkendový wellness pobyt
  • 100% Wellness a relaxace v Krušných horách. Víkendový wellness pobyt
  • 100% Wellness a relaxace v Krušných horách. Víkendový wellness pobyt
reklama
reklama