Zahájení stavby prvního úseku metra D je plánováno na rok 2018

Dopravní podnik hl. m. Prahy se ostře ohrazuje proti tvrzení opozičních zastupitelů hl. m. Prahy, kteří mylně informovali o výši rozpočtu potřebného pro výstavbu nové trasy D a tuto jejich ničím nepodloženou informaci bohužel převzala i některá média. V tuto chvíli jsou předpokládány celkové náklady na výstavbu prvního úseku metra D ve výši 35,9 miliard Kč (v cenové úrovni roku 2015).

Některé mediální výstupy také nepřesně informovaly o délce trvání stavebních prací na prvním úseku nové trasy metra D ze stanice Pankrác do stanice Depo Písnice. Tyto práce jsou podle schváleného harmonogramu výstavby nastaveny na časové období 4 – 5 let, přičemž stavba prvního úseku nové linky metra bude zahájena v roce 2018.

„Dopravní podnik počítá v případě trasy D s vybudováním takzvaného automatického bezobslužného metra, kde předpokládáme využití třívozových souprav. Díky tomu by měly být náklady související s celkovým provozem na této trase nižší. Jedná se zejména o personální náklady, soupravy na nové trase by totiž nepotřebovaly obsluhu strojvedoucím. Zároveň by měl s využitím třívozových souprav být optimalizován provoz i v návaznosti na přestup na trasu C," doplnil k chystané variantě nové trasy Jaroslav Ďuriš, předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Po dokončení výstavby prvního úseku trasy metra D by měla následovat prodloužení této nové trasy až na stanici Náměstí Míru.

TZ: DPP

Komentáře

K článku bylo přidáno 0 komentářů.


Ochrana proti spamu. Napište prosím součet (dva + dva):

Tento článek neobsahuje žádné komentáře.

V Praze opět narůstá počet Airbnb

Foto: IPR Praha

Novela živnostenského zákona hlavnímu městu umožní jeho regulaci.

Komplikace dopravy na Letné

Foto: TSK Praha, a.s.

Oprava tramvajové trati v ulici Milady Horákové zkomplikuje dopravu na Letné.

Praha opět získá přímé spojení s Čínou

Foto: Hainan Airlines/Letiště Praha, a.s.

Více než dvacetimilionový Peking patří mezi nejlidnatější města na celém světě. Hlavní město Čínské lidové...

U pobřeží Vltavy vznikne nová stezka

U pobřeží Vltavy vznikne nová stezka/ÚMČ Praha 8

Přírodní lokalita mezi mostem Barikádníků a Libní se změní k nepoznání. U břehu Vltavy vznikne pobřežní stezka...

reklama
reklama
reklama